ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ιδρυτικό μέλος της LifeCar

Η Μαρία Ψαρρέα αποφοίτησε από τη σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας το 2000 ως νοσηλεύτρια και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς έως την ίδρυση της εταιρίας νοσηλευτικής φροντίδας Life Care.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς, εργαζόμενη ως Ιατρική Επισκέπτης για δύο χρόνια (2000 – 2002) στη φαρμακευτική εταιρία Schering AG, έχοντας στον τομέα ευθύνης της φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν στη γυναικολογία, την ενδοκρινολογία και τη δερματολογία.

Το 2002 εντάσσεται στην ομάδα της Schering Plough –σήμερα Merck Sharp & Dohme (MSD), ως Υπεύθυνος Προϊόντος (Product Specialist) στον τομέα των ανοσολογικών σκευασμάτων, με κύρια ευθύνη να συμβάλλει στη διαρκή ενημέρωση των ανθρώπων για την ενδοφλέβια θεραπεία, την προσβασιμότητα των ασθενών για θεραπεία και τη δημιουργία κέντρων εκχύσεων σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές.

Το 2009 αναβαθμίζεται σε Infusion and Patient Support Manager για την Ελλάδα και την Κύπρο (2004-2005 & 2012), στον ανοσολογικό τομέα της εταιρίας. Στους τομείς ευθύνης της εντάσσονται τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ. Παρέχει στο τμήμα πωλήσεων όλη την απαραίτητη τεχνική γνώση για την εύρυθμη και στοχευμένη παρουσία του, οργανώνει επιστημονικά συνέδρια, παρακολουθεί και επικαιροποιεί τα δεδομένα των φαρμάκων, επεκτείνει το δίκτυο «εκχύσεων» σε χώρους νοσηλείας ως επικεφαλής του τομέα, ελέγχοντας την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, συνεργάζεται με δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές κλινικές σε θέματα σχετικά με τη θεραπεία των ασθενών και δημιουργεί, προωθεί και συντονίζει το υποστηρικτικό πρόγραμμα ασθενών.

Ως φυσική συνέχεια της επαγγελματικής της δράσης στα πλαίσια μιας μεγάλης πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας στον τομέα της φροντίδας χρόνια πασχόντων ασθενών με απειλητικές για τη ζωή νόσους, η Μαρία Ψαρρέα ιδρύει το 2013 τη Life Care με τη Λέττα Χατζή προσδοκώντας να εφαρμόσει τις γνώσεις και την εμπειρία της στη φροντίδα μίας ευρείας γκάμας ασθενών, όλων των ηλικιών.

Μιλά πολύ καλά αγγλικά και καλά Ιταλικά