Ως μασάζ μπορουμε να ορισουμε το σύνολο των  χειρισμών που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα αλλά τα αποτελέσματα αυτής επεκτείνονται στο μυικο και κυκλοφορικό σύστημα επιδρώντας ετσι στις λειτουργίες τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

1. Ως κυριαρχο όφελος είναι η ανακούφιση από το στρες.
Δεδομενου οτι το  θεραπευτικό μασάζ καταστέλλει τις ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και να επιφερει αμεσοτερα τη χαλάρωση.

2  Απαλυνση του πόνου
Ατομα με χρόνιους πόνους .
Ενώ το μασάζ δεν είναι θεραπεία για την πάθηση αποτελεί μια συμπληρωματική θεραπεία συνεργαζομενη με την φαρμακευτική αγωγή και την φυσικοθεραπεία).

3 Δυσκοιλιότητα
Το μασάζ στην κοιλιακή χώρα έχει σημαντικα οφέλη όπως τη βελτίωση της πεπτικής και εντερικής λειτουργίας τη μείωση του συσσωρευμενου στρες και του αυξημένου μυϊκού πόνου.

4 Διαταραχή του ύπνου
Το μασάζ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη θεραπεία προβλημάτων ύπνου που προέρχονται από το στρες, την κεφαλαλγία, τον πόνο και τη δυσκαμψία των μυών και των αρθρώσεων. Ακομη εχοντας μια γενικευμένη επίδραση στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα θετικές αλλαγές στη διάθεση και την απόλυτη χαλάρωση.

5 Μυϊκόι πόνοι
Υστερα απο ενα τραυματισμό λόγω έντονης προπόνησης ή καταπόνησης λόγω καθιστικής εργασίας η παρατεταμενης κακης στασης του σωματος το μασάζ ενισχύει τη ροή του αίματος στην περιοχή και βοηθά τον μυ να μην παραμένει σκληρός βελτιώνοντας σημαντικά τον μυϊκό πόνο .

1.Εν τω βάθει ή Deep Tissue Μασάζ

Γίνεται με ειδικούς χειρισμούς και τεχνικές που χαλαρώνουν και απελευθερώνουν τους μυοπεριτονιακούς ιστούς του σώματος .

Στη συγκεκριμένη μάλαξη εκτός από τους μύες, μαλάσσονται και οι υμενες τους και έτσι έχουμε ανακούφιση του μυϊκού ιστού και απομάκρυνση των καματογονων και αλγογόνων ουσιών που προκαλούν ινομυαλγίες.

2. Χαλαρωτική μάλαξη ή Swedish Massage

Ήπιες τεχνικές μάλαξης που έχουν την ιδιότητα να βοηθούν στην καλύτερη ιαματική κυκλοφορία, στην αποβολή της έντασης και του στρες, χαλαρώνουν τους μύες τους σώματος και προάγουν την αίσθηση της ξεκούρασης και της χαλάρωσης.

3. Μάλαξη Κάτω Άκρων (Πέλματα)

Εφαρμογή πιέσεων και τεχνικών μάλαξης στους μύες των πελατών.

Εφαρμόζεται με ειδική κρέμα, προάγει την αίσθηση της αποσυμφόρηση των άκρων και προσφέρει ξεκούραση και χαλάρωση.