Σε ασθενείς σε μετεγχειρητικό στάδιο όπου η παραμονή κοντινού προσώπου κρίνεται επιβεβλημένη ή προτιμητέα για τη βέλτιστη ανάρρωση του πάσχοντα.

Σε παιδιά ασθενείς. Η εξειδικευμένη νοσηλεύτρια της Life Care προσφέρει ώρες ξεκούρασης στους γονείς του παιδιού παρέχοντας ταυτόχρονα πολύτιμη βοήθεια στους μικρούς ασθενείς.

Στο οικείο, οικογενειακό περιβάλλον που είτε δεν μπορεί να προσφέρει έμπρακτη βοήθεια (αλλαγή ορού, τοπικό πλύσιμο, επίβλεψη αγωγής), ώρες ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του ασθενή κατά τη διάρκεια της ημέρας ή και κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Σε ασθενείς που η ανάρρωση ή η αποθεραπεία χρειάζεται να συνεχιστεί στο σπίτι με συγκεκριμένες οδηγίες ιατρού.

Σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις ή με μόνιμη αναπηρία που χρειάζονται βοήθεια για την τέλεση των καθημερινών τους δραστηριοτήτων.

Σε ανθρώπους στην τρίτη ηλικία που εξαιτίας κάποιας εκφυλιστικής πάθησης του κεντρικού νευρικού συστήματος (άνοια, Αλτσχάϊμερ, κ.λπ.) ή άλλης κινητικής ή νοητικής πάθησης ή και λόγω προχωρημένης ηλικίας δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι.

Στο οικείο περιβάλλον των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι, που καλείται να φροντίσει το ίδιο τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η Life Care προσφέρει μία εξαιρετική λύση ξεκούρασης στα μέλη της οικογένειας, ενώ παρέχει ουσιαστική, ποιοτική φροντίδα στον άνθρωπο που την έχει ανάγκη.

Σε ανθρώπους που λαμβάνουν χρόνια θεραπευτική αγωγή. Το πρόγραμμα «συμμόρφωση ασθενών» της Life Care με τους πολλαπλούς τρόπους υπενθύμισης της φαρμακευτικής αγωγής που πρέπει να λαμβάνει ο ασθενής, βοηθά το χρονίως πάσχοντα να λαμβάνει την αγωγή του σύμφωνα με τις υποδείξεις του θεράποντα ιατρού. Η συμμόρφωση ασθενών προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στους ίδιους τους ασθενείς (διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης) όσο και στο σύστημα υγείας της χώρας.