Η Υπερηχογραφία τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει τεράστια πρόοδο στην απεικόνιση, παρέχοντας στους ιατρούς εξαιρετικά αξιόπιστα αποτελέσματα.
Ο εξοπλισμός μας έχει πολύ μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια, παρέχει άμεσες λύσεις σε διαγνωστικά προβλήματα, γι’ αυτό ακριβώς και προτείνεται όλο και συχνότερα από ιατρούς και προτιμάτε από ασθενείς που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης.

Ο φορητός υπερηχογράφος κατ οίκον δίνει άμεσα λύσεις σε διαγνωστικά ερωτήματα με σημαντικά πλεονεκτήματα για τον ασθενή και την οικογένειά του.

Όλοι οι τύποι υπερηχογραφημάτων εκτελούνται στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού του ασθενή από έμπειρο Ιατρό Ακτινολόγο, με υπερηχοτομογράφο τελευταίας τεχνολογίας.

Υπερηχογραφήματα που διενεργούνται κατ’ οίκον
Υπερηχογραφήματα Σώματος : Θυρεοειδούς αδένα, τραχήλου, μαστών, μαλακών μορίων, αρθρώσεων, όρχεων.
Υπερηχογραφήματα κοιλίας : Υπερηχογράφημα άνω κοιλίας, κάτω κοιλίας ή άνω και κάτω κοιλίας.
Άνω κοιλίας : ήπαρ, πάγκρεας, σπλήνα, χοληδόχος κύστη, νεφροί. Έλεγχος του παρααορτικού χώρου και της ανατομικής περιοχής των επινεφριδίων.
Στο ήπαρ εξετάζετε το μέγεθος και η ύπαρξη τυχόν εστιακών (κύστη, αιμαγγείωμα, νεοπλασία) ή διάχυτων (λιπώδης διήθηση) αλλοιώσεων.
Η χοληδόχος κύστη εξετάζεται για την περίπτωση χολολιθίασης (πέτρα), ιζήματος, πολυπόδων, χολοκυστίτιδας (φλεγμονή).
Ο σπλήνας εξετάζεται ως προς το μέγεθος και τη σύσταση του.
Οι νεφροί ελέγχονται για περίπτωση νεφρολιθίασης (παρουσία λίθου), αποφρακτικής ουροπάθειας (διάταση της ουροφόρου οδού) καθώς και για εστιακές αλλοιώσεις.
Το πάγκρεας ελέγχεται για το μέγεθος και την ηχομορφολογία του.
Κάτω κοιλίας : Για τις γυναίκες, περιλαμβάνει τη μήτρα, τις ωοθήκες και την κύστη.
Στους άνδρες εστιάζεται στην κύστη και στον προστάτη και ελέγχεται το υπόλειμμα ούρων μετά την ούρηση. Προϋπόθεση για την εξέταση της ελάσσονος πυέλου είναι η πλήρωση της ουροδόχου κύστεως.
Ενδοκοιλοτικά Υπερηχογραφήματα : Ενδοκολπικό υπερηχογράφημα Μήτρας Ωοθηκών

Σημείωση:

1. Η παράδοση των εξετάσεων και η γνωμάτευση του Ιατρού Ακτινολόγου γίνονται άμεσα.
2. Οι ασθενείς παραλαμβάνουν τις εικόνες σε φωτογραφικό χαρτί υψηλής διαγνωστικής αξίας και ποιότητας.
3. Η εκτέλεση των υπερήχων γίνεται κατόπιν ραντεβού, εκτός αν το περιστατικό κριθεί με χαρακτήρα επείγοντος, οπότε και η ανταπόκριση του ιατρού είναι άμεση.

 

Πλεονεκτήματα των κατ’ οίκον απεικονιστικών εξετάσεων

ΚΑΛΥΨΗ: Υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες τού χρόνου και τις Αργίες, όπου και αν βρίσκεστε. Ο χρόνος ανταπόκρισης στην κλήση σας είναι περίπου μία ώρα. Ωστόσο μπορείτε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Ο ασθενής παραμένει στον χώρο του, προστατευμένος από πιθανή έκθεση σε νοσοκομειακούς μικροοργανισμούς, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του κυρίως σε περιπτώσεις εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος (ανθεκτικές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις).

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ (ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ): H υψηλού επιπέδου υπηρεσία μας, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τον θεράποντα Ιατρό καθώς μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να λάβει γνώση της κατάστασης του ασθενούς σε όποιο σημείο και αν βρίσκεται, χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο ασθενής ή και οι συνοδοί του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Είναι σαφώς η οικονομικότερη λύση, αν αναλογιστεί κανείς το κόστος για μη απαραίτητη μεταφορά προς και από κάποιο εξειδικευμένο κέντρο με μια οργανωμένη μονάδα (Ασθενοφόρο).

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ: Μετά το πέρας της εξέτασης τα αποτελέσματα παραδίδονται άμεσα στον ασθενή ή και στον ιατρό ώστε να αποφεύγεται η εξαντλητική και στρεσογόνως προσμονή τους.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Η εξέταση διενεργείται στο οικείο περιβάλλον του ασθενούς χωρίς να χρειάζεται καμία μετακίνηση, όταν εκείνος δεν μπορεί (κλινήρεις ασθενείς, ΑΜΕΑ, μετεγχειρητικοί ασθενείς, υπερήλικες, παχύσαρκοι) ή δεν πρέπει να μετακινηθεί (επείγουσες περιπτώσεις τραυματισμού), χρησιμοποιώντας τον πλέον ασφαλή και σύγχρονο εξοπλισμό συνθέτοντας μια υπηρεσία πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα.

ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ: Ο εξειδικευμένος επαγγελματίας υγείας επισκέπτεται τον εξεταζόμενο στο χώρο του σπιτιού του και παρέχει ποιοτικές εξετάσεις με αξιόπιστα αποτελέσματα (συγκρίσιμα με αυτά σύγχρονου Ιατρικού διαγνωστικού κέντρου). Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται όχι μόνο η ταλαιπωρία της μεταφοράς (εφόσον αυτή δεν κρίνεται αναγκαία) και η πολύωρη αναμονή (ιδιαίτερα υψηλοί χρόνοι εν μέσω εφημερίας), αλλά κυρίως η ψυχολογική επιβάρυνση από το χώρο του νοσοκομείου.

ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ: για το κάθε περιστατικό μας ξεχωριστά, αναπτύσσοντας ιδιαίτερη σχέση με τον ασθενή μας, αφού το φιλικό περιβάλλον του σπιτιού δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε ο ασθενής να μας εμπιστευτεί και να αφεθεί στα έμπειρα χέρια μας.